Mąki pełnoziarniste razowe
Różnego rodzaju mąki pełnoziarniste razowe to świetna alternatywa dla oczyszczonych produktów. Mają bardzo szerokie zastosowanie w kuchni i powstają z rozmaitych ziaren. Najczęściej wykorzystuje się je do pieczenia domowego zdrowego pieczywa, ciast. Mąki pełnoziarniste razowe, jakie oferujemy na pasjazycia.pl, są także idealną bazą do makaronów, naleśników oraz szeregu innych potraw zarówno tradycyjnych, jak i w naszej kuchni oryginalnych.
Mąki razowe - rodzaje
Mąki razowe wyróżniają się przede wszystkim rewelacyjnym smakiem oraz wysoką zawartością witamin z grupy B, K, D i E oraz mikro i makroelementów – między innymi potasu, wapnia, magnezu i żelaza oraz siarki, a także innych składników odżywczych. Przede wszystkim ma dużo białka oraz błonnika pokarmowego. Dlatego właśnie stanowią podstawę zdrowej i odpowiednio zbilansowanej diety. Dużym powodzeniem cieszy się obecnie mąka orkiszowa pełnoziarnista, ale warto również sięgnąć po propozycję jaglaną, żytnią czy ryżową. Zobacz, która z naszych propozycji będzie idealna dla ciebie.